Standart Ergonomik Kanguru Nasıl Kullanılır

Standart Ergonomik Kanguru Nasıl Kullanılır

 Standart Ergonomik Kanguru Nasıl Kullanılır ve kanguruyu takarken nelere dikkat etmeliyiz. Bu yazıda standart bir ergonomik kanguruyu birlikte aşama aşama giyeceğiz. Aslında kanguru takan var, giyen var kanguru kullanan var. Bu yüzden biz herkes için ortak bir kullanım özeti sunacağız. Öyleyse Yaldızlı Yıldız modelini birlikte giyinelim.

Kanguruyu Hazırlıyoruz

Sevgili ebeveynimiz lütfen kanguruyu kullanmadan önce kullanma kılavuzunu dikkatlice inceleyin. Her ne kadar kullanımı basit görünse de bakmanızda yarar olacaktır. Kısacası kanguru nasıl yıkanır, emniyet kilitleri nasıl takılır, klipsler ve fonksiyonları nelerdir gibi kapsamlı bilgiler bulabilirsiniz. Elbette bununla bitmiyor. Çünkü sık sorulan sorular diğer kullanıcıların deneyimleri ve paylaşımları da oldukça işinize yarayacaktır. O halde başlayabiliriz.

"<yoastmark

1. Aşama – Kangurumuzun Bel Ayarı ve Bağlantısı

"<yoastmark

İlk olarak kangurumuzu belimize takıyoruz. Kangurumuzun belinde bulunan klipsleri kendi bel yapımıza göre ayarlayarak takıyoruz. Özellikle klipsleri takarken emniyet lastiklerinden geçirmeye dikkat ediyoruz. Çünkü bu emniyet lastikleri dalgınlıklarınızı, istemsiz açılmalarınızı güvence altına alır. Sunulan bu pasif güvenlik yardımı ile olası kazaların da önüne geçmenize olanak tanır. Bu yüzden her kullanım esnasında bu kontrolleri yapmanız bebeğinizin emniyetini arttıracaktır. Sonuç olarak klipsleri bağlayarak devam ediyoruz.

"<yoastmark

 

2. Aşama – Kangurunun Kollarını Hazırlıyoruz

"<yoastmark

"<yoastmark

Evet, kangurumuzun kollarını da kendi vücut yapımıza göre ayarlıyoruz. Kilit klipslerini ilgili alanlara takıyoruz.

3. Aşama – Kangurumuz Bebeğimiz İçin Hazır Sayılır

"<yoastmark

Harika, şimdi sonraki aşamaya geçebiliriz. Kangurumuzu iyice belimize sabitlediğimize göre artık bebeğimizi alabiliriz.

4. Aşama – Bebeğimiz Kanguruya Girmeye Hazır

"<yoastmark

Çocuğumuzu kanguruya oturtuyoruz. Bu arada kangurumuzu tamamen giyene kadar bir elimiz her zaman çocuğumuzda olursa güvenli olur. Unutmadan bebeğimiz oturduğunda bacakları görseldeki gibi olmalıdır.

5. Aşama – Kangurunun Kollarını Giyinebiliriz

"<yoastmark

Şimdi hazır olan kolları takabiliriz. Yine bebeğimizin bacaklarını ve kollarını kontrol ediyoruz. Bu arada görseldeki oturma biçimi “M Pozisyonu” olarak bilinen sağlıklı oturma biçimidir.

6. Aşama – Kangurunun Boyun/Ense Bağlantıları

"<yoastmark

Evet hazır olan kanguru kollarının şimdi bir birine tutturuyoruz. Bu arada bazı annelerimiz bu kısmın ense kemiğine denk geldiğini söylüyorlar. Aslında kol kısmında bu bölümün ayarını yapabiliyorsunuz. Yani daha aşağı, daha sağa ve ya daha sola konumlandırılabilirsiniz. Daha sonra ense alanındaki kemerden çekerek son ayarlarını yapıyorsunuz. Aynın zamanda sağ ve sol yanlarda bulunan kemerlerden de son ayarlamaları yapıyorsunuz. O halde artık dışarı çıkmaya hazırız.

"<yoastmark

7. Aşama – Kangurunun Kapşon Bölümü

"<yoastmark

Bu bölümü daha çok hava olayları sırasında kullanabilirsiniz. Örneğin çok güneşli havalarda bebeğinizi korumak için kullanabilirsiniz. Yine rüzgarlı havalarda kullanabilirsiniz. Ayrıca emzirme esnasında da mahremiyetinize katkı sağlayacaktır. Bu arada kapüşonun ayar kısımları için kangurunun kollarında boşta klips alanları vardır. Bu alanları kullanarak gerekli bağlantıları yapabilirsiniz. Diğer yandan gerek duymamanız durumunda ön de bulunan panele gizleyebilirsiniz.

"<yoastmark

8. Aşama – Kangurunun Çıkarılması

Evet sevgili anneler gezintimiz bitmişse şimdi kangurumuzu çıkarıyoruz. Aslında en kolay aşama bu aşama 🙂 Kangurumuzu, ense kısmında ki klipsleri çözerek kolaylıkla çıkarabiliriz. Bu arada unutmamanız gereken temel bilgi tüm kilitler aktif olana kadar bir elimizi çocuğumuzdan çekmiyoruz. Aynı durum çıkarırken de geçerlidir. Çocuğumuzu güvenli bir yere bıraktıktan sonra bel kemelerimizi de çözerek kangurumuzu tamamen çıkarmış oluyoruz.

En İyi Kanguru Modelleri

İyi bir kanguruya sahip olmadan önce teknik analizlerini de yapmayı unutmayın. Çünkü size asıl ergonomiyi yaşatacak olan kullanılan materyaller olacaktır. Kısacası kanguru da kullanılan iplik, kullanılan kumaş, kullanılan baskı teknikleri, plastik malzemeler vb. diğer bileşenler iyi seçilmelidir. Mesela bizde kullanılan iplik COATS markadır. Dikişlerin gücü kaynağını buradan alır.

İlk Bakışta Babalinbaby Kanguruları
Kaliteli Kumaş,
Dayanıklı Dikiş Tasarımı,
Trend Tasarımlar,
Güvenli Ödeme yöntemleri.
Doğumdan itibaren anne karnındaki şekli ile taşıma imkanı,
Önde yanda ve sırtta farklı şekillerde taşıma imkanı,
“M” Oturuş pozisyonunu desteklemesi,
Bebeğin ağırlığını omuz sırt ve bel arasında dengeli bir şekilde dağıtır ve bu nedenle ağrı oluşturmaz,
Omuz askılarındaki destek sünger dolgular tüm gün konfor sağlar,
İç astarları %100 hava geçiren pamuk kumaştan üretilmiştir,
Başlığı sayesinde bebeğinizin başını desteklerken aynı zamanda güneş, ışık ve rüzgârdan korur,
Bebeği emzirirken gizlilik sağlar,
Dahili ve ayrılabilir cepler sayesinde ihtiyacınız olan küçük araçları taşıyabilirsiniz,
Bağımsız araştırma laboratuvarlarında yapılan testlerde AZO BOYAR madde içermediği onaylanmıştır,
Yüksek kaliteli ve dayanıklı malzemeden üretilmiştir,
Bağlantı yerleri zarf dikişle desteklenmiştir,
Dikişlerde mukavemeti yüksek COATS iplikler kullanılmıştır,
Yıkamaya elverişlidir.
M Oturma Pozisyonu
Bebeğinizin kanguruda sağlıklı bir şekilde konumlandırılmasıdır. Buna göre ağırlık merkezi bebeğin kalçasında toplanmaktadır. Bebeğinizin bacakları ise açık pozisyonda olur. Dünya Kalça Sağlığı Örgütü bu şekilde taşımayı önermektedir.
Kalça Çıkığı (Displazi)
Displazi diye adlandırılan bu durum bebeklerde ve küçük çocuklarda kalça ekleminin düzgün şekilde gelişmemesi sonucunda ortaya çıkan bir durumdur. Kalça çıkığında femur başı yanlış pozisyonda konumlanmıştır ve bu durum kalça gelişiminde bozukluklara yol açar. Gelişimsel kalça displazisi yeni doğan bebeklerde en sık görülen kas-iskelet sistemi problemlerinden biridir. Bu yüzden çocuğunuzu kanguruda taşırken aldığı şekle dikkat edin.